3 iunie 2024,

Urban Playfield în Brașov – universul jocului

Esența verii este jocul și voia bună, așa că Urban Playfield a decis să onoreze începutul acestui sezon în cel mai distractiv mod cu putință! La Brașov, 1 Iunie a fost celebrat cu dans și inițiere în diverse activități pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Jocurile copilăriei care se desfășurau în vechile spații […]

Esența verii este jocul și voia bună, așa că Urban Playfield a decis să onoreze începutul acestui sezon în cel mai distractiv mod cu putință! La Brașov, 1 Iunie a fost celebrat cu dans și inițiere în diverse activități pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Jocurile copilăriei care se desfășurau în vechile spații de joacă, din spatele blocului, pe grabă sau pe ascuns, au ieșit în plină stradă, pentru a bucura sufletele tuturor generațiilor.

Se știe că cei mici au bateriile în mod considerabil mai încărcate decât generațiile mai în vârstă, așa că la Urban Playfield, de Ziua Copilului, energia și canalizarea acesteia prin sport a fost tratată ca o super-putere. Cei mici au avut o mulțime de acitivități interesante din care să aleagă, printre care: gimnastică, karate, hockey sau diferite stiluri de dans.

Locația proiectului nu putea nici ea să fie una mai potrivită. Piața Sf. Ioan reprezintă o reconversie urbană într-un hub efervescent al vieții culturale brașovene. Asemenea Pieței, conceptul Urban Playfield își propune să aducă cultura, de data aceasta a jocului și a sportului, mai aproape de oameni, într-un format lipsit de griji și inhibări. 

Vizionează cele mai memorabile cadre de la Urban Playfield Brașov, locul în care Ziua Copilului a devenit o joacă cu beneficii sănătoase pentru toate generațiile.

Sursa: YouTube Sports Festival

MISIUNEA URBAN PLAYFIELD

● Promovarea dreptului la joacă: Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.

● Promovarea sportului ca joacă: Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.

● Transformarea spațiilor urbane: Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

În ediția din 2024, proiectul adoptă o formă extinsă la nivel național, unind prin joacă 10 orașe din țară. Caravana de reîmprietenire a omului cu jocul și-a început călătoria la Alba Iulia, după care a continuat-o în Cluj-Napoca și Brașov. Următoarea destinație va fi Timișoara.

Nu poți veni? Urmărește-ne acțiunile în social media, pe Facebook și Instagram.

Urban Playfield este un concept Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, cu sprijinul Aqua Carpatica.

Hai la joacă!