20 mai 2024,

Urban Playfield la Alba Iulia – un început istoric

Chiar dacă a trecut ceva timp de când conceptul Urban Playfield a luat naștere, startul ediției din 2024 a avut loc în fortăreața principală a Transilvaniei, la Alba Iulia. Mai exact, în centrul istoric al orașului, cetatea Alba Carolina, care s-a transformat, pentru prima dată, într-o fortăreață a jocului pentru un weekend întreg. Copii și […]

Chiar dacă a trecut ceva timp de când conceptul Urban Playfield a luat naștere, startul ediției din 2024 a avut loc în fortăreața principală a Transilvaniei, la Alba Iulia. Mai exact, în centrul istoric al orașului, cetatea Alba Carolina, care s-a transformat, pentru prima dată, într-o fortăreață a jocului pentru un weekend întreg.

Copii și adulți de toate vârstele au luat parte la evenimentul itinerant al ediției din 2024, unde au fost prezente o mulțime de activități sportive, precum: pilates, aerobic, majorete, escaladă sau fitness, toate supervizate de traineri și specialiști în domeniu.

Piața Cetății a prins viață sub o nouă formă, fiind deschisă pentru prima dată pentru un eveniment sportiv. O fortăreață peste care au trecut secole, bătălii și întregi imperii a ajuns să găzduiască un spectacol al sportului și râsete de copii. Spațiul generos, transformat peste noapte, a atras iubitorii de mișcare fizică și a permis libera desfășurare a numeroase cluburi de sport. 

Vizionează clipul de mai jos și convinge-te și tu de magia de la Urban Playfield Alba Iulia!

Sursa: YouTube Sports Festival

MISIUNEA URBAN PLAYFIELD

● Promovarea dreptului la joacă: Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.

● Promovarea sportului ca joacă: Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.

● Transformarea spațiilor urbane: Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

În ediția din 2024, proiectul adoptă o formă extinsă la nivel național, unind prin joacă 10 orașe din țară. Caravana de reîmprietenire a omului cu jocul și-a început călătoria la Alba Iulia, după care își va continua drumul în Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara. Următoarele destinații vor fi anunțate ulterior de către organizatori.

Nu poți veni? Urmărește-ne acțiunile în social media, pe Facebook și Instagram.

Urban Playfield a fost organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Un concept Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank Romania, cu sprijinul Aqua Carpatica.

Hai la joacă!