27 mai 2024,

Urban Playfield în Cluj – revederea mult-așteptată

Dacă Urban Playfield a pornit într-un tur național, atunci Cluj-Napoca cu siguranță trebuia să se găsească pe lista orașelor vizate. Marcat pe hartă ca fiind locul în care proiectul a luat amploare, Cluj a fost din nou gazda Urban Playfield cu ocazia ediției din 2024. Coordonatele s-au schimbat, numărul activităților s-a înmulțit, însă conceptul a […]

Dacă Urban Playfield a pornit într-un tur național, atunci Cluj-Napoca cu siguranță trebuia să se găsească pe lista orașelor vizate. Marcat pe hartă ca fiind locul în care proiectul a luat amploare, Cluj a fost din nou gazda Urban Playfield cu ocazia ediției din 2024. Coordonatele s-au schimbat, numărul activităților s-a înmulțit, însă conceptul a rămas același: reîmprietenirea omului cu jocul, prin sport. 

Străzile Universității și Mihail Kogălniceanu, devenite recent pietonale, au fost, pentru scurt timp, locul de popas al caravanei sportului. Conceptul a strâns un public numeros, care s-a bucurat din plin de o varietate largă de clase de fitness, întâlniri cu campionii de la U-BT sau demonstrații de Kyokushin. Nu au lipsit nici concursurile cu premii, animațiile stradale sau activitățile ce au deja o reputație în rândul iubitorilor de sport și nu numai, precum: volei, tenis, baschet, fotbal sau șah.

Deși fiecare locație este o experiență demnă de adăugat la portofoliul amintirilor dragi, Cluj-Napoca se află în topul orașelor cu cea mai mare deschidere spre sport. Urban Playfield îi calcă pe urme fratelui său mai mare, Sports Festival, eveniment care reușește să aducă, tot la Cluj, legende ale sportului din ce în ce mai renumite (precum Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Steffi Graf, Andre Agassi, Simona Halep sau Andrei Pavel) de la un an la altul. 

Vizionează clipul de mai jos despre Urban Playfield Cluj-Napoca, locul în care sportul și joaca devin sinonime.

Sursa: YouTube Sports Festival

MISIUNEA URBAN PLAYFIELD

● Promovarea dreptului la joacă: Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.

● Promovarea sportului ca joacă: Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.

● Transformarea spațiilor urbane: Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

În ediția din 2024, proiectul adoptă o formă extinsă la nivel național, unind prin joacă 10 orașe din țară. Caravana de reîmprietenire a omului cu jocul și-a început călătoria la Alba Iulia și Cluj-Napoca, după care își va continua drumul în Brașov. Următoarele destinații vor fi anunțate ulterior de către organizatori.

Nu poți veni? Urmărește-ne acțiunile în social media, pe Facebook și Instagram.

Urban Playfield este un concept Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, cu sprijinul Aqua Carpatica.

Un eveniment realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Hai la joacă!